Dimarts, a les 21.55, a TV3

"Sense ficció: Les transformacions dels últims 25 anys a "Com hem canviat"

Com ha canviat la nostra societat en els últims 25 anys?. "Com hem canviat" visita una família de pagesos de la Garrotxa, protagonista del reportatge "Un any a pagès" de "30 minuts" el 1992, per comprovar com s'ha transformat la societat en els últims 25 anys.

L'any 1992, Televisió de Catalunya va produir el documental "Un any a pagès", emès dins de l'espai "30 minuts" de TV3, en què seguia durant tot un any la vida d'una família de pagesos de la Vall d'en Bas, la família Carrera. Ara, 25 anys després, un equip de "Sense ficció" ha tornat a visitar la mateixa família de la Garrotxa per saber com estan i com els ha anat.

 

En el seu moment, la van triar perquè era una de les poques famílies que encara es dedicaven del tot a la ramaderia. Però després d'un període de canvis revolucionaris,s' han sabut adaptar als nous temps i la granja està en plena activitat. El documental mostra com han canviat les maneres de treballar al camp, però també és un testimoni xocant sobre com han canviat les formes de vida d'aquests catalans de la Garrotxa en 25 anys. A la comarca, per exemple, l'any 1992 hi havia 434 habitants nascuts a l'estranger; avui, en canvi, n'hi ha 9.020 de registrats.
La família Carrera representa, al mateix temps, un mirall de l'evolució de la nostra societat en aquest quart de segle. Per això aquest documental no explica només les transformacions d'una família, sinó que, en realitat, ens apel·la a tots nosaltres i ens revela com hem canviat.


Una producció de Televisió de Catalunya amb la col·laboració de Minoria Absoluta dirigida per Francesc Escribano.

 

Relleu a l'equip de "Sense ficció"

En aquest programa s'acomiada Joan Salvat, director del "Sense ficció" durant nou anys i del "30 minuts" durant vint-i-quatre. A partir d'ara l'espai estarà dirigit per Montse Armengou, periodista i codirectora de reconeguts documentals com "Els internats de la por", "Torneu-me el fill" o "Els nens perduts del franquisme".

Una producció de Televisió de Catalunya amb la col·laboració de Minoria Absoluta dirigida per Francesc Escribano.

Anar al contingut