Simposi IBUB 2
Simposi IBUB 2

Simposi sobre avenços en cardiologia molecular impulsats per La Marató de TV3

La Marató de TV3 de l'any 2014 va destinar 11,4 milions d'euros a la sensibilització i el finançament de 43 projectes de recerca biomèdica sobre malalties del cor. Alguns d'aquests projectes van tenir participació d'investigadors de la Universitat de Barcelona o del Grup UB. Abordar els avenços que ha impulsat aquesta cita solidària en àmbits com ara l'estudi de la regeneració cardíaca, els processos inflamatoris, el desenvolupament del cor o les cardiomioquines és l'objectiu del simposi que ha tingut lloc avui, divendres 3 de març, a la Sala de Graus de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona.

La jornada és una iniciativa de l'Institut de Biomedicina de la Universitat de Barcelona (IBUB), i l'han inaugurat el vicedegà de Recerca de la Facultat de Biologia, Bru Cormand; la presidenta de la Fundació La Marató de TV3, Núria Llorach, i el director de l'IBUB, Marçal Pastor Anglada, del Departament de Bioquímica i Biomedicina Molecular de la Universitat de Barcelona.

En el simposi hi han participat experts que han impulsat diversos projectes en el marc de La Marató 2014, com ara la investigadora Ofèlia Maria Martínez (Facultat de Biologia i IBUB), Anna Planavila (Facultat de Biologia i IBUB), Manuel Vázquez (Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació i IBUB) i Antoni Bayés (Hospital Universitari Germans Trias i Pujol). El professor Leon de Windt, expert destacat en cardiologia molecular de la Universitat de Maastricht (Holanda), ha estat un altre dels convidats a la sessió científica.

Cal recordar que en l'edició de La Marató 2014 s'hi van presentar 121 projectes, que van ser avaluats en funció de la seva qualitat, metodologia i rellevància per cinquanta-nou científics de prestigi internacional especialistes en aquesta matèria.

Anar al contingut