Es crea una estructura de minironyó

La revista "Nature Cell Biology" publica avui en la seva edició digital un article amb contingut considerat una autèntica revolució en relació amb les malalties renals, i hi han participat investigadors catalans, amb el suport entre d'altres de la Fundació La Marató: per primera vegada s'ha aconseguit crear microronyons a partir de cèl·lules mare.

El laboratori de l'investigador Juan Carlos Izpisúa, director del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona, ha aconseguit generar per primera vegada estructures renals tridimensionals a partir de cèl·lules mare humanes, que el mateix centre ha qualificat com "minironyons".

En la investigació, hi han col·laborat el Salk Institute de Califòrnia i l'Hospital Clínic de Barcelona. Els científics implicats han demostrat que aquestes estructures tenen capacitat per agregar-se en un cultiu virtualment idèntic als ronyons embrionaris.

El CMRB afirma que l'avenç significa una "autèntica revolució científica", ja que fins ara cap investigador havia aconseguit generar cèl·lules del ronyó als cultius. Aquesta feina significa un gran avenç que permetrà millorar el tractament de malalties renals i, fins i tot, l'aplicació de teràpies basades en l'ús de cèl·lules mare. Els científics creuen que la troballa obre les portes perquè la medicina pugui algun dia regenerar els òrgans malalts dels pacients a través de les seves pròpies cèl·lules.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut