destacat lliurament ajudes
destacat lliurament ajudes

70 equips de recerca reben l'impuls de La Marató de TV3

Els fons recaptats en l'edició 2016 de La Marató impulsaran 37 projectes per trobar avenços tangibles en la prevenció, el tractament i la rehabilitació de les discapacitats motores, sensitives, cognitives que provoquen l'ictus i les lesions traumàtiques a la medul·la i al cervell. Els 70 equips de recerca que els duran a terme es donaran cita en l'acte de lliurament d'ajudes que tindrà lloc a l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya el dijous 26 d'octubre.

Els periodistes Helena Garcia Melero i Ramon Pellicer, presentadors de l'edició 2016 de La Marató, conduiran la sessió, en la qual participaran el Dr. Albert Barberà, director general de Recerca i Innovació del Departament de Salut; el Sr. Diego Palao, vicepresident segon de l'Acadèmia, i el Sr. Lluís Bernabé, director de la Fundació de La Marató de TV3.

Els fons recaptats en l'edició 2016 de La Marató, que ascendeixen a 11,3 milions d'euros, impulsaran la sensibilització i la recerca sobre l'ictus i les lesions medul·lars traumàtiques. Els 70 equips premiats treballaran durant els pròxims tres anys per guanyar més anys i més qualitat de vida per a les persones que han tingut un ictus o una lesió traumàtica a la medul·la o al cervell. Del conjunt de treballs, 17 són unitaris i 20 coordinats entre dues o més institucions de recerca.

Amb aquests nous 37 projectes, La Marató ja en suma 794 d'impulsats en els seus 25 anys d'història, que han aportat importants resultats en la salut dels ciutadans i avenços notables en el coneixement, la prevenció, el pronòstic i tractament de múltiples malalties.

Anar al contingut