S'estrena "La Xirgu" a TV3

Dijous, després de "Polònia"

La pel·lícula per a televisió "La Xirgu", de Sílvia Quer, es va estrenar a TV3 dijous 30 de juny a les 22.40. La pel·lícula, protagonitzada per Laia Marull, Fran Perea, Luis Zahera, Pere Ponce, Pau Durà i Míriam Iscla, entre altres, està ambientada a l'any 1927 i recrea les dificultats que va tenir la companyia de Margarida Xirgu per poder estrenar l'obra "Mariana Pineda", en plena dictadura de Primo de Rivera.  L'autor de l'obra és un desconegut anomenat Federico García Lorca i narra la lluita protagonitzada per Mariana Pineda, un dona real que al segle XIX va enfrontar-se a l'absolutisme espanyol.
 
"La Xirgu" passa tot en un sol dia i barreja fets reals amb d'altres de ficcionats, però tot té la seva correlació amb la realitat. Laia Marull (la Xirgu) ens explica que hi ha un "paral·lelisme entre l'obra 'Mariana Pineda' i la història de la companyia", la "lluita de la Mariana i de la Xirgu per aconseguir fer l'obra i per fer-la tal com és", o "amors no correspostos que també passen a la pel·lícula". El rodatge de "La Xirgu" va començar a Girona i es va completar a la seva ciutat natal de Molins de Rei. És una coproducció de Televisió de Catalunya, Distinto Films, Zenit TV i Tito Clint Movies, amb la participació de Televisión de Galicia, Canal Sur Televisión, amb la col·laboració de  l'ICEC i dels Ajuntaments de Molins de Rei i de Girona, del Foment Cultural i Artístic de Molins de Rei, del Teatre Municipal de Girona i de l'Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona.

Sinopsi:
Barcelona 1927, el dia que Margarida Xirgu ha d'estrenar "Mariana Pineda", del desconegut Federico García Lorca, les autoritats l'amenacen amb la presó o el desterrament si representa aquesta obra. Però sembla que res la fa dubtar, fins que el seu amic i mentor Valle-Inclán també s'hi oposa.
 
Fitxa tècnica i artística:
 
Direcció: Sílvia Quer
Guió: Margarita Melgar
Producció executiva: Miriam Porté, Zaza Ceballos i Olmo Figueredo
Producció executiva TVC: Cruz Rodríguez
Intèrprets: Laia Marull (Margarida Xirgu), Fran Perea (Federico García Lorca), Luis Zahera (Ramón del Valle-Inclán), Pere Ponce (Faustino Borrades), Pau Durà (Miguel Ortín) i Míriam Iscla (Natàlia), entre altres, amb la col·laboració especial d'Antonio Dechent i Marc Rodríguez
Direcció de fotografia: Sergi Gallardo
Música: Pablo Cervantes
 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut