Zatki plaf (Arròs amb fruita seca) - Armènia
- Programa: Karakia
- Cuina: Gor Abgaryan, Bellaterra
INGREDIENTS
- arròs
- orellanes d'albercoc
- prunes seques
- panses de Corint
- mantega
- canyella
- sucre
- aigua
- sal
PREPARACIÓ
En una paella sofregiu amb mantega un bon grapat de prunes (si cal, espinyoleu-les), panses i orellanes d'albercoc. Remeneu-ho sovint i afegiu-hi unes quantes cullerades de sucre perquè les orellanes amarguegen; a més, també farà que aquest sofregit deixi anar una mica de suc i sigui lleugerament dolç. Aromatitzeu-ho amb un polsim de canyella.
Mentrestant prepareu un arròs blanc bullit. Un cop cuit, escorreu-lo i aboqueu-lo a la safata on el servireu.
Quan tingueu la fruita seca ben sofregida, poseu-la al voltant del timbal d'arròs bullit i ja ho podeu servir.
Mentrestant prepareu un arròs blanc bullit. Un cop cuit, escorreu-lo i aboqueu-lo a la safata on el servireu.
Quan tingueu la fruita seca ben sofregida, poseu-la al voltant del timbal d'arròs bullit i ja ho podeu servir.