Yuca frita (Iuca fregida) - Veneçuela
- Programa: Karakia
- Cuina: Mónica Martínez i Yensi Herrera, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a 6 persones:
- 1 iuca grossa
- oli vegetal
- aigua
PREPARACIÓ
Peleu la iuca i feu-la coure en una cassola amb molta aigua. L'aigua ha de ser freda i que vagi coent. Punxeu-la, de tant en tant, per comprovar-ne el punt de cocció. Ha de quedar cuita, però no gaire tova.
Quan l'aigua faci el primer bull, "espanteu la iuca" -tal com diuen a Veneçuela- abocant a la cassola una tassa d'aigua freda.
Després traieu una mena de fils que la iuca té al mig, que resulta molt dur i desagradable de menjar. Talleu-la a bocins petits perquè quedi ben cuita per dintre.
Fregiu-los en una paella amb força oli fins que quedin daurats.
La iuca fregida sol acompanyar plats de carn, però en pot acompanyar de tota mena.
Quan l'aigua faci el primer bull, "espanteu la iuca" -tal com diuen a Veneçuela- abocant a la cassola una tassa d'aigua freda.
Després traieu una mena de fils que la iuca té al mig, que resulta molt dur i desagradable de menjar. Talleu-la a bocins petits perquè quedi ben cuita per dintre.
Fregiu-los en una paella amb força oli fins que quedin daurats.
La iuca fregida sol acompanyar plats de carn, però en pot acompanyar de tota mena.