Yuca frita (Iuca fregida) - Veneçuela

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Mónica Martínez i Yensi Herrera, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 6 persones:
  • 1 iuca grossa
  • oli vegetal
  • aigua

PREPARACIÓ

Peleu la iuca i feu-la coure en una cassola amb molta aigua. L'aigua ha de ser freda i que vagi coent. Punxeu-la, de tant en tant, per comprovar-ne el punt de cocció. Ha de quedar cuita, però no gaire tova.
Quan l'aigua faci el primer bull, "espanteu la iuca" -tal com diuen a Veneçuela- abocant a la cassola una tassa d'aigua freda.
Després traieu una mena de fils que la iuca té al mig, que resulta molt dur i desagradable de menjar. Talleu-la a bocins petits perquè quedi ben cuita per dintre.
Fregiu-los en una paella amb força oli fins que quedin daurats.
La iuca fregida sol acompanyar plats de carn, però en pot acompanyar de tota mena.

Anar al contingut