Vyniotas pyragas su aguonomis (Pastís de llavors de rosella) - Lituània

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Jura Zymantas, Barcelona

INGREDIENTS

  • farina
  • sucre
  • llavors de rosella
  • llevat
  • llet
  • ratlladura de llimona
  • 3 ous
  • mantega

PREPARACIÓ

Deixeu les llavors de rosella en remull en aigua calenta durant una hora. Després coleu-les i passeu-les per la batedora. Separeu les clares dels rovells i munteu les clares a punt de neu. Barregeu-les amb les llavors de rosella i el sucre. Prepareu la massa barrejant la farina i la llet. Desfeu el llevat amb una mica de llet i sucre i quan hagi pujat afegiu-lo a la massa. Tapeu-la i deixeu-la reposar una bona estona. Afegiu-hi més farina, la ratlladura de llimona, els tres rovells batuts i la mantega desfeta i deixeu-ho reposar una altra vegada. Aplaneu la massa amb el corró i farciu-la amb les llavors de rosella. Enrotlleu-la com si féssiu un braç de gitano i enforneu-la durant 30-40 minuts.

Anar al contingut