Verat amb maduixes i vinagre aromàtic
- Programa: La cuina de l'Isma
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Vinagre de maduixes
- vinagre de raïm merlot
- vinagre de poma
- xarop de magrana
- sucre
- maduixes
- aigua
- Verat amb maduixes
- 4 verats
- fulles de ruca
- fulles de mostassa
- ous de truita de riu
- 200 g de maduixetes de bosc
- llavors de mostassa
- raves
PREPARACIÓ
Vinagre de maduixes
1. Netegem les maduixes, tallem les fulles i reservem les maduixes netes en un bol i les fulles en un altre.
2. Posem un cassó al foc amb aigua i el sucre blanc. Ho deixem coure fins que es desfaci el sucre.
3. Barregem en un bol el merlot, el vinagre de pomes i l'aigua amb sucre que hem escalfat al cassó.
4. Afegim a la barreja de líquids les fulles de les maduixes, les maduixes a trossets i el xarop de magrana.
5. Tapem el bol amb paper film i el deixem refredar i marinar a la nevera, almenys, un parell de dies.
6. Colem el contingut del bol, passats dos dies, per obtenir-ne el vinagre.
Verat amb maduixes
1. Barregem en un bol les fulles de mostassa i de ruca, els raves a làmines primes, les llavors de mostassa i uns ous de truita de riu.
2. Hi afegim una miqueta d'oli. Ho remenem bé i reservem aquesta amanida per fer després el guarniment del plat.
3. Ara tallem per la meitat els verats, els netegem i els en traiem l'espina.
4. Escalfem una planxa, hi tirem una mica de sal gruixuda i fem els lloms de verat a la planxa, per la banda de la pell.
5. Quan comencin a fer el cruixent per la banda de la pell, els salpebrem i hi tirem un raig d'oli pel damunt.
6. Retirem els lloms de varat i els posem en un recipient amb oli de maduixes, en contacte amb el vinagre per la banda de la carn. Ho deixem marinar una bona estona.
7. Per emplatar-ho, retirem els lloms de varat del recipient i els col·loquem al plat, decorem el plat amb les maduixetes de bosc i emplatem també l'amanida.
1. Netegem les maduixes, tallem les fulles i reservem les maduixes netes en un bol i les fulles en un altre.
2. Posem un cassó al foc amb aigua i el sucre blanc. Ho deixem coure fins que es desfaci el sucre.
3. Barregem en un bol el merlot, el vinagre de pomes i l'aigua amb sucre que hem escalfat al cassó.
4. Afegim a la barreja de líquids les fulles de les maduixes, les maduixes a trossets i el xarop de magrana.
5. Tapem el bol amb paper film i el deixem refredar i marinar a la nevera, almenys, un parell de dies.
6. Colem el contingut del bol, passats dos dies, per obtenir-ne el vinagre.
Verat amb maduixes
1. Barregem en un bol les fulles de mostassa i de ruca, els raves a làmines primes, les llavors de mostassa i uns ous de truita de riu.
2. Hi afegim una miqueta d'oli. Ho remenem bé i reservem aquesta amanida per fer després el guarniment del plat.
3. Ara tallem per la meitat els verats, els netegem i els en traiem l'espina.
4. Escalfem una planxa, hi tirem una mica de sal gruixuda i fem els lloms de verat a la planxa, per la banda de la pell.
5. Quan comencin a fer el cruixent per la banda de la pell, els salpebrem i hi tirem un raig d'oli pel damunt.
6. Retirem els lloms de varat i els posem en un recipient amb oli de maduixes, en contacte amb el vinagre per la banda de la carn. Ho deixem marinar una bona estona.
7. Per emplatar-ho, retirem els lloms de varat del recipient i els col·loquem al plat, decorem el plat amb les maduixetes de bosc i emplatem també l'amanida.