Turbot al forn

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Turbot al forn
  • (per a cinc o sis persones)
  • 1 turbot (2 kg) tallat a trossos per a tants com comensals com hi hagi
  • 3/4 l de brou de gallina
  • 2 cebes
  • 100 g de camagrocs
  • 20 g d'ametlles crues
  • 1 cabeça d'alls
  • 8 grans de pebre negre
  • 5 patates del bufet
  • 1 cap de llenguado

PREPARACIÓ

1. En una cassola calenta hi posem una mica d'oli i comencem a daurar les espines del turbot i el cap del llenguado.

2. Tirem el brou de gallina en un cassó i el fem bullir.

3. En una altra paella hi posem un bon raig d'oli i hi afegim els grans d'all sense pelar.
Quan siguin gairebé dauradets, hi posem uns granets de pebre.

4. Ara farem la ceba confitada: tallem la ceba de Figueres per la meitat i la fem ben primeta amb la mandolina, directament a la cassola on tenim l'all i el pebre. Deixem que es vagi coent tot plegat a una temperatura més baixa. Volem la ceba dolça i aromàtica.

5. Girem les espines i el cap que tenim a l'altra paella daurant-se i afegim una miqueta de sal a la ceba.

6. Un cop el cap del llenguado i les espines del turbot són ben rossos, hi afegim el brou de gallina i abaixem el foc. Esperem que el brou bulli uns 25 minutets.

7. Quan tinguem la ceba feta, comencem a muntar la safata que ha d'anar al forn: distribuïm la ceba a la base.

8. Tallem les patates en discos gruixudets i les daurem a foc viu. Hi tirem una mica de sal i pebre mòlt. Quan les tenim fetes, les anem posant a la safata, just al damunt de la ceba.

9. Ara, aboquem a la safata una miqueta del brou que tenim i ja podem ficar-ho tot al forn entre 8 i 10 minuts, temps suficient perquè s'acabin de fer les patates.

10. A continuació, marquem els trossos de turbot a la planxa amb una mica d'oli, per potenciar-ne el cruixent de la pell. Comencem a marcar-lo per la part de la pell.

11. A banda, saltem una miqueta els camagrocs en una altra paella: primer piquem una mica d'all i el fem daurar; hi afegim ara els camagrocs, amb una mica de sal i pebre. Piquem les ametlles crues i les hi afegim.

12. Girem els trossos de peix que tenim marcant-se a la cassola. Traiem les patates del forn i hi afegim una mica de brou. Ja podem col·locar els talls de turbot a la safata i salar-los.

13. Per acabar, tirem a sobre del peix la picada que hem fet amb els camagrocs i ho posem tot al forn durant 5 minuts, a 200º C.