Trinxat d'alvocat amb tonyina
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Fran Agudo
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Tickets, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- Per a la tonyina:
- 125 g de llom de tonyina
- fulles de menta (per a la presentació)
- Per a la salsa picant:
- 45 g de salsa kimchi
- 15 g de salsa de soia
- 15 g de mirin
- 25 g de vinagre d'arròs
- aigua
- 20 g d'oli d'oliva
- Per a l'aigua de menta:
- 40 g de fulles de menta
- 200 g d'aigua mineral
- 100 g de gel
- Per al trinxat d'alvocat:
- 250 g d'alvocat madur
- l'aigua de menta
- 6 g d'oli d'oliva
- pebre negre mòlt
- 10 g de suc de llimona
- sal fina
PREPARACIÓ
Per fer la salsa picant, en un bol, barregeu amb varetes manuals la salsa kimchi, la salsa de soia, el mirin, el vinagre d'arròs, l'aigua i l'oli d'oliva i reserveu-ho.
A continuació, netegeu la tonyina traient-li les fibres, talleu-la en cubs de 3mm de cada costat, saleu-la i macereu-la una estona amb la salsa picant.
Per fer l'aigua de menta, en un cassó amb aigua bullint, escaldeu la menta durant 10 segons i refredeu-la en un bol amb aigua i gel. Seguidament, poseu-la en un got de pímer, tritureu-la amb una mica d'aigua fins que quedi una pasta, passeu-la per un colador fi i reserveu-la.
Per fer el trinxat d'alvocat, traieu la pell de l'alvocat, poseu-lo en un bol juntament amb l'oli, l'aigua de menta, el pebre negre, el suc de llimona i la sal fina i, amb l'ajuda d'una forquilla, tritureu-ho fent pressió fins a obtenir un puré no gaire triturat.
I ja per acabar, poseu el trinxat d'alvocat al mig del plat, a la part de dalt poseu-hi la tonyina macerada i guarniu el plat amb unes fulles de menta.
A continuació, netegeu la tonyina traient-li les fibres, talleu-la en cubs de 3mm de cada costat, saleu-la i macereu-la una estona amb la salsa picant.
Per fer l'aigua de menta, en un cassó amb aigua bullint, escaldeu la menta durant 10 segons i refredeu-la en un bol amb aigua i gel. Seguidament, poseu-la en un got de pímer, tritureu-la amb una mica d'aigua fins que quedi una pasta, passeu-la per un colador fi i reserveu-la.
Per fer el trinxat d'alvocat, traieu la pell de l'alvocat, poseu-lo en un bol juntament amb l'oli, l'aigua de menta, el pebre negre, el suc de llimona i la sal fina i, amb l'ajuda d'una forquilla, tritureu-ho fent pressió fins a obtenir un puré no gaire triturat.
I ja per acabar, poseu el trinxat d'alvocat al mig del plat, a la part de dalt poseu-hi la tonyina macerada i guarniu el plat amb unes fulles de menta.