Trinxat d'alvocat amb tonyina

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Fran Agudo
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Tickets, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • Per a la tonyina:
  • 125 g de llom de tonyina
  • fulles de menta (per a la presentació)
  • Per a la salsa picant:
  • 45 g de salsa kimchi
  • 15 g de salsa de soia
  • 15 g de mirin
  • 25 g de vinagre d'arròs
  • aigua
  • 20 g d'oli d'oliva
  • Per a l'aigua de menta:
  • 40 g de fulles de menta
  • 200 g d'aigua mineral
  • 100 g de gel
  • Per al trinxat d'alvocat:
  • 250 g d'alvocat madur
  • l'aigua de menta
  • 6 g d'oli d'oliva
  • pebre negre mòlt
  • 10 g de suc de llimona
  • sal fina

PREPARACIÓ

Per fer la salsa picant, en un bol, barregeu amb varetes manuals la salsa kimchi, la salsa de soia, el mirin, el vinagre d'arròs, l'aigua i l'oli d'oliva i reserveu-ho.

A continuació, netegeu la tonyina traient-li les fibres, talleu-la en cubs de 3mm de cada costat, saleu-la i macereu-la una estona amb la salsa picant.

Per fer l'aigua de menta, en un cassó amb aigua bullint, escaldeu la menta durant 10 segons i refredeu-la en un bol amb aigua i gel. Seguidament, poseu-la en un got de pímer, tritureu-la amb una mica d'aigua fins que quedi una pasta, passeu-la per un colador fi i reserveu-la.

Per fer el trinxat d'alvocat, traieu la pell de l'alvocat, poseu-lo en un bol juntament amb l'oli, l'aigua de menta, el pebre negre, el suc de llimona i la sal fina i, amb l'ajuda d'una forquilla, tritureu-ho fent pressió fins a obtenir un puré no gaire triturat.

I ja per acabar, poseu el “trinxat” d'alvocat al mig del plat, a la part de dalt poseu-hi la tonyina macerada i guarniu el plat amb unes fulles de menta.

Anar al contingut