Terrina ràpida de carn

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Terrina ràpida de carn
  • (per compartir)
  • 1 botifarra de perol
  • 1 botifarra de faves
  • 2 pastanagues
  • 1 xirivia
  • 2 naps negres
  • 2 peus de porc
  • aigua de cocció dels peus
  • cebetes en vinagre
  • cogombrets agredolços
  • olives verdes jumbo sense pinyol
  • caparrons
  • Per a la salsa:
  • nous
  • mostassa granada antiga
  • maionesa
  • per al guarniment:
  • fulles d'enciam vermell
  • fulles de tatsoi
  • fulles de mostassa
  • 1 tomàquet raff

PREPARACIÓ

1. Fem bullir els peus de porc a foc lent, al voltant de dues hores i mitja, i hem de vigilar que durant tot aquest temps l'aigua pari de bullir. Ens fa falta la carn cuita i desossada.

2. Traiem la pell de les botifarres fresques, de la negra de faves, i de la de perol.

3. Tallem les botifarres en bocins petits. De negra en fem servir la meitat que la del perol.

4. En una cassola calenta comencem a marcar la carn d'aquests embotits.

5. Mentrestant fem bullir les verdures: els naps negres, les pastanagues i la xirivia.

6. Afegim a la cassola una mica de l'aigua de cocció dels peus de porc, ho anem removent de manera que la carn es vagi desfent i quedi esmicolada.

7. Trinxem, ara, la carn dels peus de porc desossats i l'afegim a la cassola.

8. En un motlle de silicona rectangular, hi posem una primera capa de carn de la que hem preparat a la cassola.

9. A continuació, hi afegim una capa de les verdures que hem fet bullir, i hi una ceba confitada i un cogombret.

10. Farcim les olives amb la carn i les anem combinant amb les verdures.

11. Hi afegim una altra capa de carn, i a sobre, una altra de verdures (nap, pastanaga, caparrons, cogombrets, olives farcides i cebetes en vinagre). En acabar, hi posem al damunt de tot una última capa de carn.

12. Ara, perquè la terrina quedi atapeïda, la filmem i hi posem a sobre un pes (l'Isma hi ha fet encabir un pot de la mateixa mida). La filmem un altre cop, pitjant-la una mica més, per compactar-la.

13. Guardem la terrina al frigorífic; i l'endemà ja haurà quedat compacta.

14. Per fer la salsa, barregem en un bol una cullerada grossa de maionesa, una altra de mostassa, i unes nous tallades en làmines ben fines.

15. Ja podem muntar el plat: tallem la nostra terrina de carn i l'acompanyem amb unes fulles d'amanida i uns trossets de tomàquet. Amanim la carn amb la salsa que hem preparat, i ja està!