Tarte aux prunes (Pastís de prunes) - Suïssa
- Programa: Karakia
- Cuina: Tatiana i Yasmina Capó, Rubí
INGREDIENTS
- 1 paquet de pasta brisa
- 1-2 kg de prunes vermelles
- melmelada de gerds
- sucre
- mantega
PREPARACIÓ
Folreu un motllo amb paper de forn i esteneu-hi la pasta brisa de manera que les vores també quedin cobertes amb la pasta. Enforneu-ho uns minuts (seguiu les instruccions que hi hagi en el paquet).
Renteu les prunes, partiu-les per la meitat i traieu-ne els pinyols.
Un cop cuita, retireu la pasta del forn i repartiu-hi la melmelada per tot el fons. Després cobriu-ho amb les meitats de pruna, que quedin ben repartides, col·locant-les amb la part de la polpa cap amunt. Espolseu-hi sucre per sobre: la quantitat dependrà de si les prunes són molt o poc madures i del punt de dolç que vulgueu per al pastís. Repartiu uns quants bocins de mantega per sobre i enforneu-ho durant uns 20-30 minuts a temperatura mitjana.
Nota:
La quantitat de prunes dependrà de la seva mida; si són petites, probablement amb poc més d'1 kg en tindreu prou.
Renteu les prunes, partiu-les per la meitat i traieu-ne els pinyols.
Un cop cuita, retireu la pasta del forn i repartiu-hi la melmelada per tot el fons. Després cobriu-ho amb les meitats de pruna, que quedin ben repartides, col·locant-les amb la part de la polpa cap amunt. Espolseu-hi sucre per sobre: la quantitat dependrà de si les prunes són molt o poc madures i del punt de dolç que vulgueu per al pastís. Repartiu uns quants bocins de mantega per sobre i enforneu-ho durant uns 20-30 minuts a temperatura mitjana.
Nota:
La quantitat de prunes dependrà de la seva mida; si són petites, probablement amb poc més d'1 kg en tindreu prou.