Tàrtar de vedella amb rovell de mostassa
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Artur Martínez García
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Capritx, Terrassa (Zona Olímpica)
INGREDIENTS
- 800 g de carn de vedella
- 1 ceba de Figueres
- oli d'oliva
- sal fumada
- sal fina
- pebre negre
- 1 cullerada de quetxup
- 1 cullerada de tabasco
- 1/2 l de brou de vedella
- 100 g de foie
- 1 ou
- 1 cullerada de mostassa
- aigua mineral
- tòfona
- mostassa germinada per guarnir
PREPARACIÓ
Per fer la crema de foie, barregeu en un bol el foie i el brou de vedella calent amb l'ajuda d'un Túrmix.
A continuació, poseu el filet de vedella tallat a daus molt petits en un bol amb la ceba picada, la sal, la sal fumada, el quetxup, el tabasco, l'oli i barregeu-ho tot amb una cullera. Ompliu un motllo fins a la meitat, premeu bé la barreja i feu-hi un forat al mig per posar-hi la crema de foie. Deixeu reposar el motlle a la nevera una estona.
Mentrestant, amb una xeringa, buideu el rovell d'un ou cru, i una altra vegada amb la xeringa injecteu-hi una mica de mostassa diluïda en aigua mineral.
I ja per acabar, desemmotlleu el tàrtar, poseu-lo al centre del plat amb l'ou a sobre i guarniu-lo amb una mica de sal, mostassa germinada, ou filat i una mica de tòfona ratllada.
A continuació, poseu el filet de vedella tallat a daus molt petits en un bol amb la ceba picada, la sal, la sal fumada, el quetxup, el tabasco, l'oli i barregeu-ho tot amb una cullera. Ompliu un motllo fins a la meitat, premeu bé la barreja i feu-hi un forat al mig per posar-hi la crema de foie. Deixeu reposar el motlle a la nevera una estona.
Mentrestant, amb una xeringa, buideu el rovell d'un ou cru, i una altra vegada amb la xeringa injecteu-hi una mica de mostassa diluïda en aigua mineral.
I ja per acabar, desemmotlleu el tàrtar, poseu-lo al centre del plat amb l'ou a sobre i guarniu-lo amb una mica de sal, mostassa germinada, ou filat i una mica de tòfona ratllada.