Sopa de maduixots amb núvol de mascarpone

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Albert Enrich
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Mar Salada, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a la sopa:
  • 500 g de maduixots
  • 1 llimona (el suc)
  • 200 g de sucre
  • 200 cl d'aigua
  • ratlladura d'una llimona
  • Per a la crema de mascarpone:
  • 400 g de mascarpone
  • 200 cl de nata líquida
  • 200 cl de llet
  • 100 g de rovell d'ou
  • 100 g de sucre
  • Per decorar:
  • reducció de vinagre balsàmic
  • pebre rosa

PREPARACIÓ

Per fer el xarop, poseu en un cassó el sucre i l'aigua i deixeu-ho coure.

Quan el sucre estigui ben desfet, afegiu-hi la ratlladura de la llimona i deixeu-ho refredar a la nevera.A continuació, poseu en un cassó la llet, la nata líquida i el sucre i deixeu-ho coure.

Quan arrenqui el bull, retireu-ho del foc, poseu-hi els rovells d'ou ja batuts i remeneu-ho amb una cullera. Quan estigui tot ben barrejat, afegiu-hi el mascarpone, remeneu-ho amb un batedor i deixeu-ho refredar a la nevera.

Per fer la sopa, poseu els maduixots a la Thermomix juntament amb xarop i el suc de llimona i tritureu-ho.

Finalment, poseu la barreja de mascarpone en un sifó, sacsegeu-lo bé i aboqueu-lo en un bol.

I ja per acabar, emplateu la sopa de maduixots, poseu-hi una mica de mascarpone a sobre i guarniu el plat amb la reducció de vinagre balsàmic i el pebre rosa.
Anar al contingut