Sopa d'all, vieira i lletons

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Pere Arpa
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Ca l'Arpa, Banyoles

INGREDIENTS

  • 4 vieires
  • 4 lletons
  • 4 ous
  • 2 cabeces d'alls vermells
  • /2 l d'aigua
  • 4 llesques de pa
  • oli d'oliva
  • sal grossa
  • pebre vermell
  • Per a la bresa:
  • pastanaga
  • ceba tendra
  • naps
  • 1 fulla de llaurer

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un cassó amb aigua la pastanaga, la ceba tendra, els naps, el llorer i els lletons, ja desagnats, i deixeu-los coure a foc suau.

Quan arrenqui el bull retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar.

Per fer la sopa d'all, en un cassó amb oli fregiu les llesques de pa. Quan estiguin dauradetes, afegiu-hi els alls laminats i el pebre vermell, remeneu-ho bé, cobriu-ho amb aigua i deixeu-ho coure durant 10 minuts.

Seguidament, tritureu-la amb el Túrmix i passeu-la pel colador xinès.

A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu les vieires.

Mentrestant, en un cassó amb aigua bullint i sal, poseu-hi un ou sense closca i deixeu-lo coure uns minuts.

I ja per acabar, emplateu l'ou, la vieira i els lletons, que haureu tallats a rodanxes, poseu-hi una mica de sal grossa per sobre i cobriu-ho tot amb la sopa d'all.