Scots pheasant (Faisà a l'escocesa) - Escòcia, Regne Unit

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Steve White, Sitges

INGREDIENTS

  • Per a 6-8 persones:
  • 2 faisans
  • 10 pomes golden
  • 400 cc de crema de llet
  • mantega
  • Drambuie
  • oli d'oliva
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Plomeu els faisans i renteu-los a raig d'aixeta. Unteu-los amb oli d'oliva i salpebreu-los generosament.
Peleu les pomes, traieu-ne el cor i talleu-les a rodanxes. En una cassola que pugui anar al forn, amb un tros de mantega, feu-hi enrossir les rodanxes de poma. Un cop daurades, retireu-les i, en la mateixa cassola, enrossiu-hi els faisans. Després afegiu-hi la meitat de la crema de llet i enforneu-los entre 3/4 d'hora i 1 hora (tot dependrà del forn que tingueu).
Serviu-los en una safata, amb les pomes al costat, i ruixeu-los amb la resta de la crema de llet i un raig de Drambuie.