Salsa de romesco

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: David Soler
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Barquet, Tarragona

INGREDIENTS

  • 1 ceba
  • 1 pebrot de romesco
  • 4 tomàquets
  • 8 grans d'all
  • 3 llesques de pa fregit
  • 1 grapat d'ametlles
  • 1 grapat d'avellanes
  • oli
  • vinagre
  • sal verdures:
  • espàrrecs
  • calçots peix:
  • sardines

PREPARACIÓ

Per començar, coeu els tomàquets, el pebrot de romesco i els alls en un cassó amb aigua fins que els alls estiguin tendres.
Mentrestant, fregiu la ceba en una paella amb oli. Per fer la salsa, poseu la ceba, els tomàquets pelats, el pebrot de romesco, els alls, les llesques de pa, les ametlles, les avellanes, una mica d'oli, un rajolí de vinagre i sal en un pot i tritureu-ho. A continuació, poseu una mica de sal en una planxa. Afegiu-hi el llobarro obert per la meitat i deixeu-lo coure durant dos minuts per cada costat. Incorporeu-hi els espàrrecs i els calçots, que deixareu coure durant uns 5 minuts. Finalment, poseu el llobarro en un plat i afegiu-hi les verdures i una mica de romesco al voltant.