Rice and peas (Arròs amb fesols) - Surrey i Middlesex, Jamaica

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Kiki Marriott i Michelle Mendez, Barcelona

INGREDIENTS

  • 2 llaunes de frijol rojo
  • 1 llauna de llet de coco
  • 1 ceba
  • 2 alls
  • 3 fulles de llorer
  • 1 ceba tendra tipus calçot
  • 1 got d'arròs
  • farigola

PREPARACIÓ

Buideu el suc de les llaunes de fesols en un got i acabeu-lo d'omplir amb llet de coco. Aboqueu-lo dins de l'olla juntament amb dos gots més de llet de coco.
Poseu l'olla al foc.
Peleu i trossegeu una ceba. Reserveu-la.
Aixafeu amb la part ampla d'un ganivet, fent un cop sec, un parell de grans d'all sencers, amb la pell. Poseu-los dins de l'olla amb la ceba tallada, la ceba tendra sencera, el llorer i unes quantes branquetes de farigola.
Tapeu l'olla i deixeu que cogui. Controleu l'escuma que pugui fer, si convé, abaixeu el foc.
Abans que arrenqui el bull, afegiu-hi l'arròs i els fesols. Remeneu-ho, tapeu l'olla i que faci xup-xup amb el foc al mínim.
Estarà a punt quan s'hagi begut tot el líquid.