Puré de verdures

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Puré de verdures (nens)
  • Cassola de verdures (adults)
  • 1 gall del Penedès
  • 3 patates de Camprodon
  • 1 manat de pastanagues
  • 400 g de mongeta tendra
  • 2 cebes
  • Només per a la cassola:
  • 1 cullerada de miso
  • Només per al puré:
  • tapioca

PREPARACIÓ

1. Posem una cassola al foc amb força aigua i la fem bullir. Hi posem tres pastanagues senceres i unes quantes mongetes tendres, també senceres.

2. Pelem i tallem ara la patata a làmines ben primetes. L'afegim a l'olla on estem fent el brou. És molt important que no afegiu sal als brous que preparem per als nadons, perquè els aliments ja en porten.

3. Tallem mitja ceba i també l'hi afegim. Al cap de 8-10 minutets el tindrem a punt perquè hem tallat totes les verdures ben petites.

4. Colem les verdures i les passem pel termomix, afegint-hi força aigua del brou de cocció. En aquest punt hi podeu afegir una miqueta de tapioca per espessir.

5. Ja podem preparar tuppers que continguin 240 g del puré que hem preparat. Els anem tapant amb paper film, que ha d'estar en contacte directament amb el puré de verdures, perquè no faci una crosteta al damunt que en modifiqui la textura.

6. Perquè el puré es refredi, anem posant els diferents tuppers al damunt d'una reixa. Ja els podem anar tapant a sobre del paper film. Poseu amb un retolador la data i guardeu amb els tuppers un trosset de pit de pollastre, que al moment de servir-lo als nens faríeu a la planxa i passaríeu pel termomix amb el puré. Ja podem guardar els tuppers al congelador i utilitzar-los quan calgui!