Porra de cítrics

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els cítrics d'aquesta recepta com la taronja i la llimona... aporten quantitats considerables de vitamina C, imprescindible per al correcte funcionament del sistema immunitari.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    1 gra d'all

    1 cabeça d'alls

    400 pa sec    

    4 taronges  (300 g suc)    

    2 llimones  (100 g suc)    

    4 ous  

    raig de vinagre de xerès

    100 g d'oli OVE

    sal

    80 g d'encenalls pernil de gla   

    julivert

    pebre negre

     

PREPARACIÓ

  1. Posem 1 cabeça d'alls a escalivar en una safata amb sal grossa al forn 25  minuts a 220º. El temps pot variar segons la mida de l'all.
  2. Fem suc de 4 taronges i 2 llimones. Colem i reservem en un bol. N'haurien de sortir 400 grams.
  3. Esbocinem 400 g de pa sec –la mateixa quantitat que de suc- i els remullem amb els sucs del bol.
  4. Traiem del forn la safata amb els alls escalivats i els deixem temperar.
  5. Posem 4 ous a coure en un pot amb aigua mineral freda, un polsim de sal i vinagre durant 6 minuts.
  6. Posem en el got americà o qualsevol estri que fem servir per triturar, el pa remullat, un raig de vinagre de xerès, un polsim de sal, 1 gra d'all cru i hi munyim la cabeça d'alls escalivada.
  7. Triturem i anem afegint 100 g d'oli OVE, de mica en mica, perquè emulsioni.
  8. Posem els ous bullits en un bol amb aigua i gel per tallar la cocció.
  9. Omplim 4 bols amb el contingut del got americà
  10. Piquem unes fulles de julivert.
  11. Pelem els ous mollet, els tallem i els posem dins els bols.
  12. Afegim 80 g d'encenalls de pernil i el julivert picat i una mica de pebre negre.
Anar al contingut