Porra de cítrics
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els cítrics d'aquesta recepta com la taronja i la llimona... aporten quantitats considerables de vitamina C, imprescindible per al correcte funcionament del sistema immunitari.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 gra d'all
1 cabeça d'alls
400 pa sec
4 taronges (300 g suc)
2 llimones (100 g suc)
4 ous
raig de vinagre de xerès
100 g d'oli OVE
sal
80 g d'encenalls pernil de gla
julivert
pebre negre
PREPARACIÓ
- Posem 1 cabeça d'alls a escalivar en una safata amb sal grossa al forn 25 minuts a 220º. El temps pot variar segons la mida de l'all.
- Fem suc de 4 taronges i 2 llimones. Colem i reservem en un bol. N'haurien de sortir 400 grams.
- Esbocinem 400 g de pa sec la mateixa quantitat que de suc- i els remullem amb els sucs del bol.
- Traiem del forn la safata amb els alls escalivats i els deixem temperar.
- Posem 4 ous a coure en un pot amb aigua mineral freda, un polsim de sal i vinagre durant 6 minuts.
- Posem en el got americà o qualsevol estri que fem servir per triturar, el pa remullat, un raig de vinagre de xerès, un polsim de sal, 1 gra d'all cru i hi munyim la cabeça d'alls escalivada.
- Triturem i anem afegint 100 g d'oli OVE, de mica en mica, perquè emulsioni.
- Posem els ous bullits en un bol amb aigua i gel per tallar la cocció.
- Omplim 4 bols amb el contingut del got americà
- Piquem unes fulles de julivert.
- Pelem els ous mollet, els tallem i els posem dins els bols.
- Afegim 80 g d'encenalls de pernil i el julivert picat i una mica de pebre negre.