Ponche de côco (Ponx de coco) - Cap Verd

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Paulo Brito, La Roca del Vallès

INGREDIENTS

  • 250 cc de groc (aiguardent de canya de sucre)
  • 1 coco
  • 1 llauna de llet condensada (300 g)
  • 1 llauna de llet evaporada (400 g)
  • 200 g de sucre

PREPARACIÓ

Buideu el coco i reserveu-ne l'aigua. Per realitzar aquesta operació us pot anar bé un obridor d'ampolles. Després, trenqueu el coco amb un martell. Peleu els bocins i ratlleu la polpa. Un cop ratllada, afegiu-hi l'aigua del coco que teniu reservada i deixeu-ho reposar uns 5 minuts perquè la polpa s'estovi.
Mentrestant, podeu fer l'almívar amb el sucre. En una olleta amb poca aigua, poseu-hi el sucre i aneu-hi afegint aigua a mesura que es desfaci. Us ha de quedar ben dissolt, però l'almívar, per anar bé, ha de ser una mica espès.
Emboliqueu el coco ratllat amb un drap. Aneu cargolant el drap amb força perquè s'escorri tot el líquid possible. D'aquesta manera obtindreu la "llet de coco". A aquesta llet, afegiu-hi la llet evaporada i la llet condensada, el sucre -que prèviament haureu preparat a punt de caramel- i finalment el groc, al voltant d'una quarta part del volum total del ponx.
Per remenar és aconsellable fer servir el batedor manual o la batedora elèctrica a baixa potència.
Deixeu-ho refredar a la nevera d'un dia per l'altre.

Nota:
La fibra del coco la podeu guardar a la nevera i utilitzar-la per preparar algun pastís o unes altres postres.

Anar al contingut