Platillo

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Pere Planagumà
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Les cols

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 kg de menuts de pollastre
  • 1 kg d'ales, pedrers i colls d'ànec
  • 300 g de papada de porc
  • 4 costelles de porc
  • 1/2 conill
  • 125 g de carn picada de falda de vedella
  • 125 g de papada de porc picada
  • 100 g de molla de pa remullada amb llet
  • 1 all
  • 10 g de julivert fresc
  • 1 ou
  • 200 g de farina
  • 16 cebetes de platillo
  • 1 cabeça d'alls
  • 3 tomàquets madurs
  • 2 dl de vi ranci
  • sal
  • pebre
  • oli d'oliva
  • Per a la picada:
  • 1 galeta maria
  • 1 all confitat
  • 1 g de pebre vermell dolç

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola amb un bon raig d'oli d'oliva, daureu tots els menuts, les ales, els pedrers, els colls, etc. Quan tinguin una mica de color, afegiu-hi la papada, les costelles i el conill tallats a daus, salpebreu-ho lleugerament, poseu-hi la cabeça d'alls tallada per la meitat i les cebetes pelades i deixeu-ho daurar tot junt durant uns 5 minuts aproximadament. Mentrestant, talleu el tomàquet a octaus, afegiu-lo a la cassola juntament amb el julivert picat i el vi ranci, tapeu la cassola i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts a foc suau.

Per fer les pilotilles, piqueu l'all i el julivert amb el ganivet, poseu-ho en un bol juntament amb la carn picada, l'ou i la molla de pa remullada i treballeu-ho amb una forquilla fins a obtenir una mescla homogènia. A continuació, feu les pilotilles amb les mans, enfarineu-les i fregiu-les en una paella amb oli abundant i ben calent.

A continuació, doneu una ullada novament al platillo, remeneu-lo i deixeu-lo coure durant 1 hora més.

Tot seguit, feu una picada (en morter) amb un all confitat, una galeta maria i el pebre vermell dolç. Quan hagi passat l'hora de cocció del platillo, afegiu-la a la cassola del platillo i remeneu-ho una mica. Finalment, poseu-hi les pilotilles i deixeu-ho fer el xup-xup durant 10 minuts més.

I ja per acabar, ja podeu servir el platillo.