Platillo de vedella amb bolets, cebes tendres i albergínies

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Les panolles, Santa Cristina d'Aro

INGREDIENTS

  • 1 kg de vedella
  • 200 g de bolets del temps
  • 8 cebes tendres
  • 2 albergínies petites
  • 1 gotet d'oli d'oliva
  • 1/2 pota de vedella cuita
  • pebre negre i sal
  • brou o aigua
  • farina Per al sofregit:
  • 1 ceba
  • 1 cabeça d'alls
  • 2 tomàquets madurs pelats i sense llavors
  • 1 copa de vi ranci
  • 1 ramet de farigola i llorer Per a la picada:
  • 1 gra d'all
  • julivert
  • ametlles torrades
  • avellanes torrades

PREPARACIÓ

D'entrada, salpebreu i enfarineu la carn de vedella, tallada a daus. Un cop fet això, enrossiu-la en una cassola amb oli d'oliva roent.
Quan ja estigui ben rossa, traieu-la de la cassola i reserveu-la. Comenceu el sofregit daurant a foc lent la ceba trinxada, la cabeça d'alls, i el ramet de farigola i llorer. Deixeu-ho fer durant 1/2 hora, fins que la ceba s'hagi enrossit del tot. A continuació, afegiu-hi dues cullerades de tomàquet, sense llavors i tallat petit. 5 minuts després, quan el tomàquet estigui cuit, poseu-hi la carn i el vi ranci. Un cop el vi hagi reduït, cobriu la carn amb aigua o brou, i coeu-ho a foc lent durant 1 hora, amb la cassola tapada. Passat aquest temps, tireu la pota de vedella (bullida i tallada) a la cassola. Afegiu-hi també les cebes tendres (prèviament enrossides) i els bolets, escaldats i saltats. Tapeu la cassola i deixeu-ho 1/2 hora més al foc. Mentrestant, enfarineu les albergínies (tallades a tires i que haureu tingut una estona amb sal perquè perdin la fortor). Fregiu-les i reserveu-les en un full de paper absorbent. Prepareu una picada amb all, julivert i ametlles i avellanes torrades. Aboqueu-la a la cassola, remeneu-ho, i ja per acabar, poseu-hi les albergínies. 5 minuts després, ja podreu servir aquest platillo de vedella.
Anar al contingut