Placki ziemniaczane (Truitetes de patata) - Polònia
- Programa: Karakia
- Cuina: Jolanta Olejniczak, Palma
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 2 patates grans
- 100 g de xampinyons
- 1 ceba petita
- 1 ou
- 2-3 cullerades de farina
- pebre negre mòlt
- oli
- sal
PREPARACIÓ
Peleu i ratlleu la ceba. Netegeu els xampinyons i trinxeu-los. Peleu les patates i ratlleu-les. Barregeu-ho tot juntament amb el rovell de l'ou.
Munteu la clara amb un pessic de sal i afegiu-la a la barreja anterior. Incorporeu-hi amb cura la farina i rectifiqueu-ho de sal i pebre.
En una paella amb una mica d'oli, aneu-hi fregint petites porcions de massa, aixafant-les perquè quedin el màxim de planes i llises. Un cop tingueu un costat ben daurat, gireu-les i fregiu-les fins que siguin ben cruixents.
Serviu aquestes truitetes soles o amb una mica de sucre, iogurt o salsa per sobre.
Munteu la clara amb un pessic de sal i afegiu-la a la barreja anterior. Incorporeu-hi amb cura la farina i rectifiqueu-ho de sal i pebre.
En una paella amb una mica d'oli, aneu-hi fregint petites porcions de massa, aixafant-les perquè quedin el màxim de planes i llises. Un cop tingueu un costat ben daurat, gireu-les i fregiu-les fins que siguin ben cruixents.
Serviu aquestes truitetes soles o amb una mica de sucre, iogurt o salsa per sobre.