Placki ziemniaczane (Truitetes de patata) - Polònia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Jolanta Olejniczak, Palma

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 2 patates grans
  • 100 g de xampinyons
  • 1 ceba petita
  • 1 ou
  • 2-3 cullerades de farina
  • pebre negre mòlt
  • oli
  • sal

PREPARACIÓ

Peleu i ratlleu la ceba. Netegeu els xampinyons i trinxeu-los. Peleu les patates i ratlleu-les. Barregeu-ho tot juntament amb el rovell de l'ou.
Munteu la clara amb un pessic de sal i afegiu-la a la barreja anterior. Incorporeu-hi amb cura la farina i rectifiqueu-ho de sal i pebre.
En una paella amb una mica d'oli, aneu-hi fregint petites porcions de massa, aixafant-les perquè quedin el màxim de planes i llises. Un cop tingueu un costat ben daurat, gireu-les i fregiu-les fins que siguin ben cruixents.
Serviu aquestes truitetes soles o amb una mica de sucre, iogurt o salsa per sobre.