Pit de xai amb pèsols

INGREDIENTS

  • 1 quilo de pit de xai
  • llard de porc o oli d'oliva
  • 2 cebes mitjanes
  • 2 tomàquets
  • 1 dl de vi ranci
  • 400 g de pèsols frescos

PREPARACIÓ

1. En una cassola de ferro colat amb una cullerada de llard de porc o d'oli d'oliva, enrossiu els talls de pit de xai salpebrats prèviament. Una vegada rossos, reserveu-los.



2. Traieu un xic de greix de la cassola i feu un sofregit de ceba i tomàquet ben concentrat.



3. Tot seguit, torneu-hi a posar el pit de xai, el vi ranci i deixeu que s'evapori.



4. A continuació, mulleu amb aigua o brou de vedella fins que cobreixi i deixeu coure lentament fins que sigui ben tou.



5. Els últims deu minuts de cocció afegiu els pèsols i deixeu coure uns minuts més. Provem de sal i ja es pot servir.



El pit de xai amb pèsols és una dels plats més primaverals de xai. Els pèsols acabats de collir i el xai que ha nascut durant l'hivern són dos productes de qualitat. EL pit ha davallat molt el seu consum en els últims anys i el podeu trobar a preus molts econòmics. Hi podeu afegir també una picada d'alls i ametlles o una mica de pebrot vermell al sofregit.