Pit de pollastre de pagès i vieires amb romaní

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: L'Aliança

INGREDIENTS

  • 1 pit de pollastre de pagès
  • 12 vieires
  • sal grisa
  • 1 brot d'escarola
  • oli d'oliva
  • pebre blanc Per fer l'oli de curri:
  • 1 got d'oli de gira-sol
  • 1 punta de curri Per a la salsa de romaní:
  • 1 branqueta de romaní
  • 1 cullerada de mel de romaní
  • unes quantes gotes de vinagre de Chardonnay
  • 1/4 de l de caldo de pollastre

PREPARACIÓ

Comenceu fregint el pollastre, ja salpebrat, amb oli fins que quedi ben daurat de fora i cru per dins, uns 2 minuts per banda.
Poseu en un cassó una mica de brou i afegiu-hi una branca de romaní. Deixeu-lo reduir i saleu-ho. Per a fer la salsa de romaní, poseu en un cassó una cullerada de mel perquè es vagi "cremant" i unes gotes de vinagre de Chardonnay. Deixeu-ho un minut al foc, aboqueu-hi el brou i remeneu-ho. D'altra banda, per a fer l'oli de curri, infusioneu una mica de curri amb oli de gira-sol uns 2 minuts al microones. Deixeu-ho reposar unes 24 h. A part, talleu les vieires per la meitat. Pinteu-les amb l'oli de curri i saleu-les. Fregiu-les amb oli de gira-sol tomb i tomb perquè quedin crues. Tot seguit, talleu el pollastre a làmines d'un cm de gruix. Poseu les vieires i el pollastre en una cassola per anar al forn, juntament amb la salsa de romaní. Tapeu-ho amb paper d'alumini i enforneu-ho uns 3 minuts a 150. Per acabar, serviu les vieires i el pollastre sobre una base d'escarola, i escampeu-hi la salsa de romanÌ pel damunt.