Pisco sour (Aperitiu d'aiguardent de raïm -de la Tamara-) - Xile
- Programa: Karakia
- Cuina: Tamara Sancho, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a unes 6-8 copes:
- 8-10 llimones
- 1 ou
- sucre
- pisco
- angostura
- sucre glacé
PREPARACIÓ
Espremeu les llimones i deixeu-ne refredar el suc a la nevera. Reserveu-ne algunes meitats per poder-hi mullar les vores de les copes a l'hora de servir-lo.
Després, afegiu-hi la clara de l'ou, 3 o 4 cullerades soperes de sucre (segons el vostre gust de dolç) i un bon raig de pisco. La proporció sol ser de dues parts de suc de llimona i una de pisco.
Bateu-ho amb el túrmix fins que el sucre s'hagi dissolt, afegiu-hi unes quantes gotes d'angostura i, si convé, una mica més de sucre. Bateu-ho una mica més i deixeu-ho refredar a la nevera una bona estona, perquè el pisco sour s'ha de prendre molt fred. També hi podeu posar uns quants glaçons, per accelerar el procés de refrigeració.
Per servir-ho, mulleu les vores de les copes amb llimona i passeu-les per una mica de sucre glacé.
Després, afegiu-hi la clara de l'ou, 3 o 4 cullerades soperes de sucre (segons el vostre gust de dolç) i un bon raig de pisco. La proporció sol ser de dues parts de suc de llimona i una de pisco.
Bateu-ho amb el túrmix fins que el sucre s'hagi dissolt, afegiu-hi unes quantes gotes d'angostura i, si convé, una mica més de sucre. Bateu-ho una mica més i deixeu-ho refredar a la nevera una bona estona, perquè el pisco sour s'ha de prendre molt fred. També hi podeu posar uns quants glaçons, per accelerar el procés de refrigeració.
Per servir-ho, mulleu les vores de les copes amb llimona i passeu-les per una mica de sucre glacé.