Peus de porc amb ostres, i mantega amb Denominació d'Origen Protegida Alt Urgell i la Cerdanya (DOP)
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Roc Suñé
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El cigró d'or, Vilafranca del Penedès
INGREDIENTS
- 3 peus de porc bullits
- 16 ostres
- 1 got de vi blanc
- alls
- 200 g de coliflor
- 50 g de mantega de l'Alt Urgell i la Cerdanya (DOP)
- 1 pot d'ous de salmó
- germinats
- cibulet
- escarola
- 1 copeta de conyac
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per fer el puré de coliflor, bulliu la coliflor en un cassó amb aigua i sal.
Quan estigui al dente, poseu-la a la Thermomix, afegiu-hi la mantega i tritureu-la fins a aconseguir una textura de puré molt lleugera.
A continuació, daureu els alls picats en una cassola amb oli. Quan estiguin daurats, afegiu-hi les ostres sense la closca, els peus de porc desossats i remeneu-ho. Tot seguit, poseu-hi el brandi i el vi blanc, i deixeu-ho reduir. Quan l'alcohol s'hagi evaporat, fiqueu-hi una mica de l'aigua de les ostres i el cibulet picat, remeneu-ho, retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar. Un cop fred, emboliqueu aquest farcit en paper film com si fos un caramel i deixeu-ho refredar a la nevera. Un cop fred, desemboliqueu el farcit, talleu-lo en rodanxes i marqueu-lo a la paella.
I ja per acabar, emplateu els peus de porc marcats i poseu-hi els ous de salmó a sobre. Poseu el puré de coliflor i els germinats amanits amb oli i sal en una banda del plat.
Quan estigui al dente, poseu-la a la Thermomix, afegiu-hi la mantega i tritureu-la fins a aconseguir una textura de puré molt lleugera.
A continuació, daureu els alls picats en una cassola amb oli. Quan estiguin daurats, afegiu-hi les ostres sense la closca, els peus de porc desossats i remeneu-ho. Tot seguit, poseu-hi el brandi i el vi blanc, i deixeu-ho reduir. Quan l'alcohol s'hagi evaporat, fiqueu-hi una mica de l'aigua de les ostres i el cibulet picat, remeneu-ho, retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar. Un cop fred, emboliqueu aquest farcit en paper film com si fos un caramel i deixeu-ho refredar a la nevera. Un cop fred, desemboliqueu el farcit, talleu-lo en rodanxes i marqueu-lo a la paella.
I ja per acabar, emplateu els peus de porc marcats i poseu-hi els ous de salmó a sobre. Poseu el puré de coliflor i els germinats amanits amb oli i sal en una banda del plat.