Pernil fresc al forn amb prunes

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Ventura

INGREDIENTS

  • 800 g de pernil fresc
  • 4 grans d'all
  • 2 fulles de llorer
  • 2 tomàquets madurs
  • orenga
  • 1 cullerada de pebre negre
  • 1 ceba
  • 1/4 de l de vi blanc
  • 1 got d'aigua
  • prunes seques
  • sal

PREPARACIÓ

Poseu en una plata d'anar al forn el pernil, salpebrat; i al voltant, la ceba i els tomàquets picats, els grans d'all, les fulles de llorer, l'orenga i una mica d'oli.

Coeu-ho al forn durant 1 hora i mitja. A la meitat de la cocció, afegiu-hi el vi i el got d'aigua.

Passeu la salsa pel colador xinès, poseu-la al foc i tireu-hi les prunes seques. Deixeu que s'escalfi uns 2 minuts.

Talleu el pernil i serviu-lo cobert amb la salsa.