Pavlova (Pastís de merenga i fruita) - Austràlia
- Programa: Karakia
- Cuina: Andrew Ambrosius, Manresa
INGREDIENTS
- 4 clares d'ou
- 1 tassa de sucre glacé
- 1/4 de tassa de sucre
- 1 cullerada de maizena
- 1 culleradeta de suc de llimona
- fruita fresca (pinya, meló, kiwis, raïm...)
- Per a la crema pastissera:
- 4 rovells d'ou
- 1/4 de tassa de sucre
- 1 culleradeta de vainilla líquida
- 1 cullerada de maizena
- 3/4 de tassa de llet
- 1/2 tassa de crema de llet
PREPARACIÓ
Munteu les clares a punt de neu. Incorporeu-hi el sucre glacé de mica en mica, ja que s'hi ha de dissoldre. Després, afegiu-hi la farina, el sucre i el suc de llimona i bateu-ho fins que la consistència de la merenga sigui densa i brillant.
Folreu la base de la safata del forn amb paper d'alumini i després amb paper de forn. Aboqueu-hi unes quantes cullerades de merenga i escampeu-les donant-li la forma rodona que tindrà la base d'aquest pastís. Podeu dibuixar un cercle d'uns 23 cm de diàmetre abans perquè us sigui més fàcil. Us ha de quedar, més o menys, d'un dit d'alçada. Poseu la resta de la merenga dins una mànega pastissera i, amb molta cura, repartiu-la per tot el voltant, com si hi féssiu la vora. Enforneu-ho uns 40-50 minuts (fins que vegeu que la superfície ja és cruixent) a temperatura suau.
Mentrestant prepareu la crema pastissera. Barregeu el rovells amb el sucre, la vainilla i la maizena procurant que no hi hagi cap grumoll. Poseu aquesta barreja en un cassó al foc lent i incorporeu-hi la crema de llet i la llet. Remeneu-ho tota l'estona fins que la crema s'hagi reduït i s'hagi espessit. Retireu-la del foc i reserveu-la.
Mentre la crema es refreda, peleu i talleu la fruita a trossets.
Un cop cuita, traieu del forn la base de merenga i deixeu-la refredar. Aboqueu-hi la crema pastissera a l'interior i, per sobre, la fruita a trossos, col·locant-la de manera decorativa. Passeu el pastís a una safata de servir amb molt de compte, ja que és fràgil. i deixeu-lo refredar a la nevera fins al moment de servir-lo.
Folreu la base de la safata del forn amb paper d'alumini i després amb paper de forn. Aboqueu-hi unes quantes cullerades de merenga i escampeu-les donant-li la forma rodona que tindrà la base d'aquest pastís. Podeu dibuixar un cercle d'uns 23 cm de diàmetre abans perquè us sigui més fàcil. Us ha de quedar, més o menys, d'un dit d'alçada. Poseu la resta de la merenga dins una mànega pastissera i, amb molta cura, repartiu-la per tot el voltant, com si hi féssiu la vora. Enforneu-ho uns 40-50 minuts (fins que vegeu que la superfície ja és cruixent) a temperatura suau.
Mentrestant prepareu la crema pastissera. Barregeu el rovells amb el sucre, la vainilla i la maizena procurant que no hi hagi cap grumoll. Poseu aquesta barreja en un cassó al foc lent i incorporeu-hi la crema de llet i la llet. Remeneu-ho tota l'estona fins que la crema s'hagi reduït i s'hagi espessit. Retireu-la del foc i reserveu-la.
Mentre la crema es refreda, peleu i talleu la fruita a trossets.
Un cop cuita, traieu del forn la base de merenga i deixeu-la refredar. Aboqueu-hi la crema pastissera a l'interior i, per sobre, la fruita a trossos, col·locant-la de manera decorativa. Passeu el pastís a una safata de servir amb molt de compte, ja que és fràgil. i deixeu-lo refredar a la nevera fins al moment de servir-lo.