Patates farcides amb tòfona i formatge tou

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Gascons
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Els Tinars

INGREDIENTS

  • 600 g de patates Ratte
  • 1,5 l d'oli d'oliva
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 cullerada de pebre en gra
  • llorer -sal gruixuda -sal Per al farcit:
  • tòfona
  • 1 copeta d'oli de tòfona
  • sal
  • pebre blanc
  • 100 g de formatge tou de Til·lers Per a la guarnició:
  • 100 g de bolets
  • 100 g de ceba tendra
  • 12 espàrrecs
  • 4 ous
  • sal
  • pebre
  • cerfull

PREPARACIÓ

Per començar, ompliu un cassola amb oli fins a la meitat de la seva capacitat.
Quan l'oli estigui a uns 90 graus, afegiu-hi llorer, pebre en gra, all i la patata amb pell. Deixeu-ho bullir durant 40 minuts. Després traieu la patata i deixeu-la refredar. Quan estigui freda, buideu-la amb un buidador o amb una cullera. A continuació, aixafeu la polpa que heu extret de la patata amb una forquilla. Poseu-la en un pot i afegiu-hi tòfona, oli de tòfona, sal i pebre. Barregeu-ho tot. Després, farciu la patata amb aquesta barreja que heu preparat. A sobre poseu-hi formatge i deixeu-ho al forn durant 5 minuts, a 150 graus. Seguidament, poseu aigua i vinagre en un cassó. Quan estigui a punt d'arrencar el bull, afegiu-hi un ou procurant que la clara envolti el rovell. Tot seguit, traieu l'ou i refredeu-lo amb aigua i gel. Després, salteu la ceba tendra i els bolets tallats per la meitat. Un cop estiguin cuits, incorporeu-hi els espàrrecs, que prèviament haureu escaldat, i salpebreu-ho tot. Finalment afegiu-hi una mica d'oli de tòfona. I per acabar, poseu els bolets, les cebes i els espàrrecs al centre del plat. Col·loqueu-hi la patata farcida a sobre, i l'ou a sobre de la patata. Decoreu-ho amb sal gruixuda, oli de tòfona i cerful.