Patates amb xoriço

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Palou
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Tívoli tercer mil·lenni, Barcelona

INGREDIENTS

  • 2 kg de patates
  • 2 porros
  • 4 xoriços ibèrics
  • 2 cebes mitjanes
  • 1 kg de tomàquets madurs
  • 4 fulles de llorer
  • 2 nyores
  • 2 l de brou de pollastre

PREPARACIÓ

Per fer el sofregit, poseu oli en un cassó i afegiu-hi ceba picada, porro picat i una fulla de llorer.
Deixeu-ho coure a foc lent. Tot seguit, incorporeu-hi xoriço picat i tomàquet ratllat. Remeneu-ho i afegiu-hi la nyora, que prèviament haureu bullit, i les patates pelades i tallades a daus. Després afegiu-hi el brou de pollastre fins a cobrir les patates. Deixeu-ho bullir 45 minuts a foc lent. A continuació, talleu el xoriço a rodanxes ben fines. Poseu paper sulfurat a la safata del forn i col·loqueu-hi el xoriço a sobre. Cobriu-ho amb un altre paper sulfurat i deixeu-ho al forn a 100 graus durant 30 minuts. Per fer les patates "xips", talleu la patata a rodanxes ben fines i fregiu-les en una paella amb oli ben calent. Finalment, emplateu l'estofat de patates i decoreu-ho amb les làmines de xoriço i les "xips".