Pastís de xocolata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: San Marco, Escaldes (Engordany)Andorra
INGREDIENTS
- 5 ous
- 150 g de mantega
- 200 g de xocolata negra
- canyella en pols
- 1/2 copa de rom negre
- sucre glacé
PREPARACIÓ
Poseu en un bol la mantega pomada (ni freda ni desfeta), i barregeu-la amb compte amb els rovells d'ou, que han d'estar a temperatura ambient.
Un cop ho tingueu ben emulsionat, afegiu-hi la xocolata prèviament fosa al bany maria. Tingueu en compte que no pot tenir ni un grumoll. Incorporeu-hi el rom i la canyella. Torneu-ho a barrejar, la massa s'anirà refredant i agafarà textura cremosa. Tot seguit, munteu les clares a punt de neu amb un batedor i afegiu-les a la massa. Fet això, pinteu el motlle amb mantega i poseu-hi una mica de farina. Sacsegeu el motlle, i retireu la farina que sobri. Ompliu-lo amb la massa i torneu-ho a sacsejar perquè s'escampi bé. Coeu el pastís al forn, a 180 graus i durant 15 minuts. Un cop fora del forn, deixeu-lo refredar i talleu-lo amb l'ajuda d'un motlle rodó. Serviu-lo amb iogurt gelat i iogurt líquid pel voltant. Finalment, espolseu sucre glacé pel damunt.
Un cop ho tingueu ben emulsionat, afegiu-hi la xocolata prèviament fosa al bany maria. Tingueu en compte que no pot tenir ni un grumoll. Incorporeu-hi el rom i la canyella. Torneu-ho a barrejar, la massa s'anirà refredant i agafarà textura cremosa. Tot seguit, munteu les clares a punt de neu amb un batedor i afegiu-les a la massa. Fet això, pinteu el motlle amb mantega i poseu-hi una mica de farina. Sacsegeu el motlle, i retireu la farina que sobri. Ompliu-lo amb la massa i torneu-ho a sacsejar perquè s'escampi bé. Coeu el pastís al forn, a 180 graus i durant 15 minuts. Un cop fora del forn, deixeu-lo refredar i talleu-lo amb l'ajuda d'un motlle rodó. Serviu-lo amb iogurt gelat i iogurt líquid pel voltant. Finalment, espolseu sucre glacé pel damunt.