Pastís de crema d'ametlles

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Pastís de crema d'ametlles
  • (per compartir)
  • 800 ml de llet d'ametlles
  • 150 g de fructosa
  • 50 g de làmines d'ametlla
  • 50 g d'agar-agar en pols
  • canyella en pols
  • sucre moreno
  • 3 pomes golden
  • 1 base de pasta brisa

PREPARACIÓ

1. Triem un motlle pel pastís, hi posem un paper per anar al forn i, a sobre del paper, la base de pasta brisa, ben enganxada a les vores del motlle.
2. Tapem la massa amb un paper d'alumini i, a sobre, hi aboquem uns llegums perquè el seu pes faci que la massa no pugi.
3. Fiquem el motlle a sobre de la safata del forn, a 180 ºC, al voltant de 15 minuts.
4. Pelem les pomes golden i les tallem a làmines molt primes. Triem les làmines més maques per decorar el pastís i les posem en un plat. Hi afegim dues cullerades de sucre moreno i dues més canyella en pols pel damunt, per amanir-les. Ho reservem.
5. Posem en un bol la resta de làmines de poma i les cobrim amb força sucre moreno i canyella per maridar-les. Les deixem reposar.
6. Aboquem a dins d'un cassó la llet i les làmines d'ametlla. Posem el cassó al foc perquè es vagi escalfant, però sense deixar que arrenqui el bull.
7. Afegim al cassó la fructosa i l'agar-agar en pols.
8. Barregem tots els ingredients del cassó amb un batedor de mà.
9. Traiem el cassó del foc abans que la barreja comenci a bullir.
10. Traiem la massa del forn, l'hi retirem el paper de plata i la tornem a ficar al forn un parell de minuts perquè es dauri.
11. Per fer la base del pastís, traiem la meitat de crema del cassó i la barregem amb les làmines hem deixat maridant en sucre i canyella, dins d'un bol.
12. Posem a la massa del pastís una primera capa només de crema.
13. Fem una segona capa amb la barreja de pomes i crema. Escampem molt bé la barreja.
14. Acabem el pastís decorant-lo amb les làmines de poma amanides.