Pa i tomàquet amb verats

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Xavier Pellicer
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: ABaC, Barcelona

INGREDIENTS

  • 5 tomàquets madurs
  • 1 gotet d'oli d'oliva verge
  • 125 g d'olives kalamata
  • 125 g d'olives verdes
  • sal
  • porradell
  • cerfull
  • julivert
  • escarola
  • fulla de roure
  • 4 verats
  • 60 g de molla de pa de pagès
  • 3 cullerades de vinagreta amb mostassa
  • 2 cullerades d'oli de porradell

PREPARACIÓ

Per començar, barregeu els daus de pa amb els daus de tomàquet en un bol.
Afegiu-hi les olives tallades a trossos, el julivert, el porradell, la sal gruixuda, la sal fina, el pebre, una mica d'oli verge i oli d'herbes. Deixeu-ho reposar un parell de minuts. Mentrestant, talleu els lloms dels verats per la meitat i saleu-los. Tot seguit poseu-los en una paella calenta i afegiu-hi unes gotetes d'oli. Retireu-lo del foc quan estigui fet, però tingueu en compte que ha de quedar una mica cru. Després poseu la barreja d'amanides en un bol. Remeneu la vinagreta i incorporeu-la al bol. Saleu-ho i barregeu-ho. I per acabar, poseu la barreja de pa i tomàquet en un plat i afegiu-hi els verats al damunt. Poseu l'amanida en un extrem del plat. I per donar-hi color, incorporeu-hi unes herbes. Afegiu-hi oli d'herbes, una mica de sal gruixuda i dues olives per decorar.