Obatzta (Crema de formatges) - Alemanya

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Florian i Clemens Porsche, Castelldefels

INGREDIENTS

  • formatge blau
  • formatge cremós (camembert, brie...)
  • crema de llet
  • cibulet
  • ceba
  • pebre vermell dolç
  • cogombrets (opcional)
  • comí (opcional)
  • sal i pebre
  • pa o brètzel

PREPARACIÓ

Aixafeu els formatges i barregeu-hi un bon raig de crema de llet. Espolseu-hi força pebre vermell dolç i remeneu-ho.
Trinxeu unes quantes tiges de cibulet i una mica de ceba i afegiu-les a la barreja de formatges. Torneu a abocar-hi més pebre vermell dolç: d'aquesta manera la crema de formatges agafarà un to acarabassat. Afegiu-hi més crema de llet i continueu aixafant-ho, fins que us quedi una pasta consistent. Rectifiqueu-ho de sal i pebre.
Si us agraden els cogombrets, trinxeu-ne uns quants i afegiu-los a la barreja de formatges; també la podeu condimentar amb comí.
Serviu la crema de formatges en un bol i, al costat, uns brètzels; si no en trobeu, els podeu substituir per unes llesques de pa o torradetes.
Aquesta crema és molt típica de la zona de Baviera i se sol menjar com a aperitiu mentre es pren una cervesa.

Anar al contingut