Mutabbal tamer (Crema de ceba i iogurt) - Síria

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Hani Sarkis, Barcelona

INGREDIENTS

  • cebes
  • nous
  • dàtils
  • iogurt
  • crema de sèsam

PREPARACIÓ

Trinxeu les nous amb una picadora. No cal que us quedin molt esmicolades, però sí en trossets molt petits.
Despinyoleu els dàtils. Reserveu-ho.
Peleu i talleu les cebes.
En una paella de mida grossa, sofregiu-hi la ceba.
Quan estigui ben toveta, afegiu-hi unes quantes cullerades de iogurt natural cremós.
Al cap d'un parell de minuts, afegiu-hi dues o tres cullerades de crema de sèsam i tres o quatre cullerades de nous trinxades.
Remeneu-ho perquè quedi tot ben barrejat.
Deixeu que faci xup-xup a foc molt lent una bona estona.
Afegiu-hi més iogurt i aneu-ho remenant de tant en tant.
Us ha de quedar una barreja cremosa, que se serveix freda.