Mpondu na n'zombo (Peix amb fulles de iuca) - República Democràtica del Congo
- Programa: Karakia
- Cuina: Divaika Kiemba, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 n'zombo (peix de riu de l'Àfrica, sec i fumat, semblant a l'anguila)
- 1 paquet de fulles de iuca
- 1 ceba grossa
- 3 alls
- oli de palma
- sal
PREPARACIÓ
Deixeu el peix en remull durant, com a mínim, 5 hores. Després, netegeu-lo bé, traient-ne les espines i les escates. Desfeu-lo a trossos no gaire grossos i poseu-lo en una olla amb aigua i sal.
Poseu les fulles de iuca en una olla amb una mica d'aigua, però que no quedi excessivament líquid. Peleu i talleu els alls a làmines; trinxeu la ceba i afegiu-ho a l'olla. Saleu-ho generosament i deixeu que faci xup-xup una estona amb l'olla tapada. Després, afegiu-hi una bona quantitat d'oli de palma (unes 8 o 10 cullerades, és com una crema espessa); això li donarà un gust molt particular tot i que, si no en teniu, hi podeu posar oli d'oliva.
Afegiu a l'olla els trossos de peix que teniu en remull, nets d'escates i espines i que segueixi fent xup-xup, amb l'olla tapada, durant un parell d'hores.
S'agafen unes fulles de iuca i es posen a bullir amb uns quants alls tallats a làmines, la ceba triturada. Es deixa coure una estona i després se li posa una bona quantitat d'oli de palma (si cal es rectifica i se'n posa més).
Finalment, hi posa n'zombo, el mateix peix fumat que hem fet servir per a l'altre plat i es deixa coure una estona més. Quan ja està quasi a punt és quan ho salem.
Poseu les fulles de iuca en una olla amb una mica d'aigua, però que no quedi excessivament líquid. Peleu i talleu els alls a làmines; trinxeu la ceba i afegiu-ho a l'olla. Saleu-ho generosament i deixeu que faci xup-xup una estona amb l'olla tapada. Després, afegiu-hi una bona quantitat d'oli de palma (unes 8 o 10 cullerades, és com una crema espessa); això li donarà un gust molt particular tot i que, si no en teniu, hi podeu posar oli d'oliva.
Afegiu a l'olla els trossos de peix que teniu en remull, nets d'escates i espines i que segueixi fent xup-xup, amb l'olla tapada, durant un parell d'hores.
S'agafen unes fulles de iuca i es posen a bullir amb uns quants alls tallats a làmines, la ceba triturada. Es deixa coure una estona i després se li posa una bona quantitat d'oli de palma (si cal es rectifica i se'n posa més).
Finalment, hi posa n'zombo, el mateix peix fumat que hem fet servir per a l'altre plat i es deixa coure una estona més. Quan ja està quasi a punt és quan ho salem.