Mosaic de capipota amb samfaina
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Molí de la Barita, Viladrau
INGREDIENTS
- 500 g de cap de vedella
- 1/2 peu de vedella
- 1/4 de kg de ceba
- 1 pebrot vermell
- 1 carbassó
- 1 albergínia
- 3 grans d'all
- 1 got de salsa de tomàquet
- 100 g de carn picada
- 1/2 copa de brandi
- 1 got de vi ranci
- 1 fulla de llorer
- 1 clau d'espècia
- oli i sal
- pebre vermell picant
- pebre vermell dolç
- pebre negre Per a la guarnició:
- enciam
- col morada
- julivert
PREPARACIÓ
Primer de tot, en una paella amb oli, poseu-hi la ceba, els alls, el pebrot i el carbassó, tot tallat ben finet i deixeu que es comenci a sofregir.
Mentrestant renteu la albergínia tallada (l'haureu tingut amb sal perquè perdi l'amargantor), i afegiu-la al sofregit. Quan tingueu el sofregit acabat, reserveu-lo i en una altra paella enrossiu-hi la carn picada i tot seguit tireu-hi el perbre vermell i el negre, el brandi i el vi ranci i deixeu-ho reduir. En una cassola a part, aboqueu-hi el contingut de les dues paelles, remeneu-ho bé perquè quedi ben barrejat i tireu-hi el tomàquet, el capipota, el llorer, el clau i la sal. Deixeu-ho coure 15 minuts vigilant que no se us enganxi. Un cop fet el guisat, poseu-lo en un motlle i deixeu-lo refredar a la nevera. Per muntar el plat, desemmotlleu-ho i talleu-ho a llesques. Podeu decorar-ho amb enciam, julivert i col morada.
Mentrestant renteu la albergínia tallada (l'haureu tingut amb sal perquè perdi l'amargantor), i afegiu-la al sofregit. Quan tingueu el sofregit acabat, reserveu-lo i en una altra paella enrossiu-hi la carn picada i tot seguit tireu-hi el perbre vermell i el negre, el brandi i el vi ranci i deixeu-ho reduir. En una cassola a part, aboqueu-hi el contingut de les dues paelles, remeneu-ho bé perquè quedi ben barrejat i tireu-hi el tomàquet, el capipota, el llorer, el clau i la sal. Deixeu-ho coure 15 minuts vigilant que no se us enganxi. Un cop fet el guisat, poseu-lo en un motlle i deixeu-lo refredar a la nevera. Per muntar el plat, desemmotlleu-ho i talleu-ho a llesques. Podeu decorar-ho amb enciam, julivert i col morada.