Mil fulls de fruita vermella

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hofmann, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 paquet de pasta filo o brick
  • 100 g de mantega
  • sucre glacé Per a la crema musselina:
  • 250 g de llet
  • 1/2 canó de vainilla
  • 75 g de sucre
  • 3 rovells d'ou
  • 20 g de fècula de blat de moro
  • 150 g de nata muntada
  • fruita vermella

PREPARACIÓ

En primer lloc, prepareu la crema musselina. Poseu la llet a escalfar amb la meitat del sucre.
En un bol a part, barregeu els rovells amb l'altra meitat del sucre. Remeneu-ho. Tot seguit, afegiu-hi la vainilla (sense la baina). Seguiu remenant i després poseu-hi la fècula de blat de moro. A continuació, aboqueu-hi una mica de llet del cassó i mescleu-ho. Incorporeu aquesta barreja a la llet del cassó i aneu-ho remenant perquè no s'enganxi. Quan comenci a espessir, retireu-ho del foc i seguiu-ho batent enèrgicament fins que n'obtingueu la textura de crema anglesa. Llavors incorporeu-hi nata muntada i barregeu-ho. Aquesta operació l'heu de fer dues vegades. D'altra banda, col.loqueu un "silpat" (una tela com de silicona) a la safata del forn. Unteu-la amb mantega i aneu-hi posant triangles i rectangles de pasta filo. Pinteu aquestes capes de pasta amb mantega i espolseu-hi sucre glacé pel damunt. Poseu més capes de pasta sobre les que ja hi teniu col.locades, pinteu-les amb mantega i torneu-hi a espolsar sucre glacé. Enforneu-ho a 180 graus, durant 7 minuts. I ja podeu muntar aquest mil fulls amb una capa de pasta, una de gerds i crema musselina, una altra de pasta, una de nata i una de maduixetes. Espolseu bé un triangle de pasta amb sucre glacé i feu-lo servir per tapar el mil fulls. Decoreu el plat amb fruita vermella (groselles, móres...) i amb un ventall de xocolata.