Mató marinat al plat

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per persona:
  • 150 g de mató
  • 100 g d'arròs salvatge
  • 2 nous
  • 5 tomàquets petits i madurs
  • 2 carxofes
  • 2 cullerades d'oli de nous
  • _ culleradeta de mel
  • _ copeta de vinagre de mel
  • 1 culleradeta d'orenga seca

PREPARACIÓ

Preparació: 10 minuts
Cocció: 10 minuts

1. Poseu el mató a la nevera perquè agafi consistència.
2. Poseu els 100 g d'arròs salvatge al foc en una paella ampla i deixeu que esclati com si fossin crispetes.
3. Peleu les carxofes i poseu-les amb una mica d'aigua amb vinagre i farina. Després, bulliu-les amb aquest mateix suc, però amb un paper absovent al damunt i poseu-lo al punt de sal. Deixeu que es refredin a dins del suc.
4. Prepareu la vinagreta:
Poseu l'oli en un bol.
Afegiu-hi la mel.
Afegiu-hi les nous esmicolades.
Afegiu-hi el vinagre de mel.
Torreu les fulles d'orenga i afegiu-les a la vinagreta.
Incorporeu-hi les carxofes i els tomàquets tallats a grills.

5. Talleu el mató a làmines i poseu-les a la base del plat.
6. Poseu-hi la la marinada i les crispetes d'arròs al damunt i llestos