Mar i muntanya de conill
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Teresa Olivella
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cata 1.81, Barcelona
INGREDIENTS
- 4 lloms de conill
- oli de carbó
- 4 carxofes
- potes de calamar
- oli, sal i pebre, julivert
- Per al romesco:
- 1 pebrot escalivat
- 2 nyores
- 1 ceba petita escalivada
- 1 tomàquet escalivat
- 1 cabeça d'alls escalivada
- 60 g d'avellanes
- 1 copa de vinagre
- 1 tassa d'oli d'oliva
- aigua
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un bol els lloms de conill i marineu-los amb l'oli de carbó i una mica de sal i pebre durant una mitja hora.
Per fer el romesco, poseu a la Thermomix la polpa de les nyores, el pebrot, la ceba, el tomàquet, els alls, el vinagre, l'aigua i l'oli.
A continuació, en una paella sense oli, fregiu-hi el conill fins que estigui ben daurat.
Mentrestant, en una altra paella sense oli, fregiu-hi les potes de calamar salpebrades i amb una mica de julivert.
Finalment, per fer les xips de carxofa, talleu les carxofes a làmines molt primes i fregiu-les en una paella amb oli abundant i molt calent.
I ja per acabar, feu una base de romesco al centre del plat, a un costat poseu-hi el conill i a l'altre les potes de calamar. Podeu guarnir el plat amb les xips de carxofa i amb una mica de julivert i d'oli de carbó.
Per fer el romesco, poseu a la Thermomix la polpa de les nyores, el pebrot, la ceba, el tomàquet, els alls, el vinagre, l'aigua i l'oli.
A continuació, en una paella sense oli, fregiu-hi el conill fins que estigui ben daurat.
Mentrestant, en una altra paella sense oli, fregiu-hi les potes de calamar salpebrades i amb una mica de julivert.
Finalment, per fer les xips de carxofa, talleu les carxofes a làmines molt primes i fregiu-les en una paella amb oli abundant i molt calent.
I ja per acabar, feu una base de romesco al centre del plat, a un costat poseu-hi el conill i a l'altre les potes de calamar. Podeu guarnir el plat amb les xips de carxofa i amb una mica de julivert i d'oli de carbó.