Llom de xai al cardamom amb mil fulls de patata i botifarra negra

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Gaig, Barcelona

INGREDIENTS

  • 2 jocs de mitjanes de xai
  • 4 patates
  • 200 g de botifarra negra
  • 1/2 ceba
  • 1/2 cabeça d'alls
  • 1 pastanaga
  • 20 baines de cardamom verd
  • 10 cullerades de nata líquida
  • 1 cullerada de farina
  • oli d'oliva verge, sal i pebre
  • mantega

PREPARACIÓ

Comenceu preparant la salsa: en una cassola amb oli, poseu-hi els retalls del xai i espereu que agafin color.
Seguidament tireu-hi les hortalisses: la pastanaga, mitja cabeça d'alls i la ceba tallada i torneu-ho a deixar una estona fins que quedi ben estofat. Aleshores tireu-hi la farina, l'aigua i unes baines de cardamom verd. Deixeu-ho bullir una hora i mitja i llavors passeu-ho pel colador xinès. Reserveu-ho. L'acompanyament serà un mil fulls de patata i botifarra negra. Per començar, talleu les patates a làmines ben fines i comenceu a col.locar-les en un motlle, fent la primera capa. Pel damunt poseu-hi la capa de botifarra negra esparracada, una altra de patata, una mica de sal i crema de llet. Seguiu així fins que el motlle estigui ple i llavors poseu-lo al forn durant 45 minuts a una temperatura de 160º. Traieu-lo i guardeu-lo a la nevera (és aconsellable fer-ho d'un dia per l'altre). D'altra banda, salpebreu el llom de xai i fregiu-lo en una paella. Quan trobeu que estigui al punt reserveu-lo. I a la mateixa paella, aboqueu-hi la salsa que heu preparat anteriorment, unes baines de cardamom i escalfeu-ho. Abans d'emplatar-ho, escalfeu també el mil fulls posant-lo uns minuts al forn.