Llom de cérvol amb salsa de gerds
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pere Arpa
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Ca l'Arpa, Banyoles
INGREDIENTS
- 4 talls de 160 g de llom de cérvol
- 4 endívies
- 120 g de bolets barrejats
- 100 g de gerds naturals
- 2 cullerades de melmelada de gerds
- 1 l de brou fosc d'ossos de cérvol
- vinagre de cabernet
- oli i sal
- pebre negre
- farigola fresca
PREPARACIÓ
Per començar, salpebreu el llom de cérvol i fregiu-lo en una paella amb oli fins que quedi ben dauradet.
A continuació, poseu el vinagre en un cassó juntament amb la melmelada de gerds i deixeu-ho reduir a foc suau.
Quan el vinagre hagi reduït, afegiu-hi el brou fosc d'ossos de cérvol i deixeu-ho reduir tot junt una estona més. Després, poseu-hi els gerds, remeneu-ho bé i retireu-ho del foc.
Tot seguit, en una paella amb oli salteu les endívies, tallades a la juliana i salpebrades, amb una mica de farigola fresca. Quan estiguin dauradetes, afegiu-hi els bolets i salteu-ho tot junt durant un parell de minuts més.
I ja per acabar, emplateu el llom de cérvol, cobriu-lo amb la salsa de gerds i poseu-hi el saltat d'endívies i bolets al costat.
A continuació, poseu el vinagre en un cassó juntament amb la melmelada de gerds i deixeu-ho reduir a foc suau.
Quan el vinagre hagi reduït, afegiu-hi el brou fosc d'ossos de cérvol i deixeu-ho reduir tot junt una estona més. Després, poseu-hi els gerds, remeneu-ho bé i retireu-ho del foc.
Tot seguit, en una paella amb oli salteu les endívies, tallades a la juliana i salpebrades, amb una mica de farigola fresca. Quan estiguin dauradetes, afegiu-hi els bolets i salteu-ho tot junt durant un parell de minuts més.
I ja per acabar, emplateu el llom de cérvol, cobriu-lo amb la salsa de gerds i poseu-hi el saltat d'endívies i bolets al costat.