Llom de cérvol amb salsa de gerds

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Pere Arpa
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Ca l'Arpa, Banyoles

INGREDIENTS

  • 4 talls de 160 g de llom de cérvol
  • 4 endívies
  • 120 g de bolets barrejats
  • 100 g de gerds naturals
  • 2 cullerades de melmelada de gerds
  • 1 l de brou fosc d'ossos de cérvol
  • vinagre de cabernet
  • oli i sal
  • pebre negre
  • farigola fresca

PREPARACIÓ

Per començar, salpebreu el llom de cérvol i fregiu-lo en una paella amb oli fins que quedi ben dauradet.

A continuació, poseu el vinagre en un cassó juntament amb la melmelada de gerds i deixeu-ho reduir a foc suau.

Quan el vinagre hagi reduït, afegiu-hi el brou fosc d'ossos de cérvol i deixeu-ho reduir tot junt una estona més. Després, poseu-hi els gerds, remeneu-ho bé i retireu-ho del foc.

Tot seguit, en una paella amb oli salteu les endívies, tallades a la juliana i salpebrades, amb una mica de farigola fresca. Quan estiguin dauradetes, afegiu-hi els bolets i salteu-ho tot junt durant un parell de minuts més.

I ja per acabar, emplateu el llom de cérvol, cobriu-lo amb la salsa de gerds i poseu-hi el saltat d'endívies i bolets al costat.
Anar al contingut