Llobarro amb crema de carxofes i garotes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Manel Jiménez
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Kresala, Barcelona
INGREDIENTS
- 4 supremes de llobarro
- 8 garotes
- 1/2 kg de carxofes
- 1 porro
- 1 tassa de fons de pollastre
- 2 nous de mantega
- salicòrnia
- oli d'oliva verge extra
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, netegeu les garotes, peleu-les i reserveu-ne els coralls.
Per fer la crema de carxofa, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu les carxofes, ja pelades i tallades a trossos. Quan estiguin daurades, afegiu-hi el porro picat i deixeu-ho sofregir una estona. Seguidament, cobriu-ho tot amb aigua, rectifiqueu de sal i pebre i deixeu-ho coure tot junt durant 15 minuts. Després, tritureu-ho tot amb el túrmix, coleu-ho i reserveu-ne la crema.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu el llobarro fins que estigui ben daurat.
Tot seguit, poseu en un cassó el fons de pollastre i la mantega, remeneu-ho bé i escalfeu-ho durant uns minuts.
I ja per acabar, emplateu la crema de carxofa, poseu-hi el llobarro al mig, els coralls pel voltant, salseu-ho tot amb el fons de pollastre i guarniu el plat amb una mica de salicòrnia i un raig d'oli d'oliva.
Per fer la crema de carxofa, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu les carxofes, ja pelades i tallades a trossos. Quan estiguin daurades, afegiu-hi el porro picat i deixeu-ho sofregir una estona. Seguidament, cobriu-ho tot amb aigua, rectifiqueu de sal i pebre i deixeu-ho coure tot junt durant 15 minuts. Després, tritureu-ho tot amb el túrmix, coleu-ho i reserveu-ne la crema.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu el llobarro fins que estigui ben daurat.
Tot seguit, poseu en un cassó el fons de pollastre i la mantega, remeneu-ho bé i escalfeu-ho durant uns minuts.
I ja per acabar, emplateu la crema de carxofa, poseu-hi el llobarro al mig, els coralls pel voltant, salseu-ho tot amb el fons de pollastre i guarniu el plat amb una mica de salicòrnia i un raig d'oli d'oliva.