Liópita (Empanada d'olives) - Grècia
- Programa: Karakia
- Cuina: Thanásis Daradoumis, Barcelona
INGREDIENTS
- 500 g de pasta fullada
- 250 g d'olives mortes
- 150 g de nous
- 2 cebes tendres
- 1 porro
- una mica de fonoll (fulles)
- una mica de tahina o mantega
PREPARACIÓ
Peleu les olives, espinyoleu-les i talleu-les a trossos petits.
Tritureu les nous.
Trinxeu les cebes tendres, el porro i el fonoll.
En un bol, barregeu bé tots els ingredients (olives, nous, cebes, porro i fonoll). Unteu un motllo amb tahina; si no en teniu, podeu fer servir mantega.
Esteneu una làmina de pasta fullada per sobre del motllo i aboqueu-hi la mescla ben estesa.
Poseu l'altra fulla de pasta al damunt i tanqueu-ne les vores.
Polvoritzeu-hi una mica d'aigua per sobre i coeu l'empanada al forn a uns 200º durant una hora.
Tritureu les nous.
Trinxeu les cebes tendres, el porro i el fonoll.
En un bol, barregeu bé tots els ingredients (olives, nous, cebes, porro i fonoll). Unteu un motllo amb tahina; si no en teniu, podeu fer servir mantega.
Esteneu una làmina de pasta fullada per sobre del motllo i aboqueu-hi la mescla ben estesa.
Poseu l'altra fulla de pasta al damunt i tanqueu-ne les vores.
Polvoritzeu-hi una mica d'aigua per sobre i coeu l'empanada al forn a uns 200º durant una hora.