Kebab (Broquetes) - Armènia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Harutyun Kartchikyan, Barcelona

INGREDIENTS

  • carn picada
  • pebre negre
  • pebre vermell
  • salsa de tomàquet
  • herbes aromàtiques (rehan, tsitron, anet)
  • cebes
  • julivert
  • alls (opcional)
  • sal

PREPARACIÓ

Demaneu a la carnisseria que us passin la carn per la màquina 2 o 3 vegades. Esmicoleu les herbes aromàtiques si són seques; si són fresques, piqueu-les ben petites. Trinxeu la ceba i l'all i reserveu-ho. Barregeu la carn picada amb la resta dels ingredients i remeneu-ho tot fins que quedi una massa homogènia. Mulleu-vos les mans amb aigua i també les broquetes (de metall, no de fusta) i enganxeu-hi la carn picada adobada per tota la broqueta. Coeu les broquetes a la brasa o a la planxa. Un cop cuites, retireu-ne les "espases" i serviu-les amb unes quantes rodanxes de ceba per sobre i una mica de julivert trinxat.