Kana kaste porgandiga (Cassola de pastanagues amb pollastre) - Estònia
- Programa: Karakia
- Cuina: Marju Vatsel, Matadepera
INGREDIENTS
- 8-10 pastanagues
- 3 pits de pollastre
- crema de llet espessa
- oli d'oliva
- llorer
- farina
- aigua
- pebre negre
- cardamom
- sal
PREPARACIÓ
Peleu les pastanagues; talleu-les per la meitat i partiu cada meitat en quatre trossos al llarg, perquè us en quedin bastons.
Traieu la pell del pollastre i talleu-lo a trossos. Salpebreu-lo al vostre gust.
Poseu una cassola al foc amb un bon raig d'oli d'oliva i enrossiu-hi les pastanagues. Condimenteu-les amb un polsim de pebre i afegiu el pollastre a la cassola. Aneu-ho remenant de tant en tant i, passats uns quants minuts, afegiu-hi aigua calenta fins que quedi tot gairebé cobert. Afegiu una fulla de llorer a la cassola; tapeu-la i deixeu que faci xup-xup.
Passada una bona estona, desfeu un parell de culleradetes de farina en mig got d'aigua i aboqueu-ho a la cassola. Afegiu-hi un pot de crema de llet espessa i remeneu-ho.
Peleu i aixafeu amb el morter unes 5 o 6 llavors de cardamom. Afegiu-les a la cassola. Tasteu-ho i rectifiqueu-ho de sal i pebre, si és el cas. Torneu a tapar la cassola i que faci xup-xup uns minuts més. Després deixeu-ho reposar fins el moment de servir.
Traieu la pell del pollastre i talleu-lo a trossos. Salpebreu-lo al vostre gust.
Poseu una cassola al foc amb un bon raig d'oli d'oliva i enrossiu-hi les pastanagues. Condimenteu-les amb un polsim de pebre i afegiu el pollastre a la cassola. Aneu-ho remenant de tant en tant i, passats uns quants minuts, afegiu-hi aigua calenta fins que quedi tot gairebé cobert. Afegiu una fulla de llorer a la cassola; tapeu-la i deixeu que faci xup-xup.
Passada una bona estona, desfeu un parell de culleradetes de farina en mig got d'aigua i aboqueu-ho a la cassola. Afegiu-hi un pot de crema de llet espessa i remeneu-ho.
Peleu i aixafeu amb el morter unes 5 o 6 llavors de cardamom. Afegiu-les a la cassola. Tasteu-ho i rectifiqueu-ho de sal i pebre, si és el cas. Torneu a tapar la cassola i que faci xup-xup uns minuts més. Després deixeu-ho reposar fins el moment de servir.