Hourenso no on salad (Amanida tèbia d'espinacs) - Hida, Japó

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Chisato Kuroki, Cabrils

INGREDIENTS

  • 6-8 shiitakes (bolets asiàtics)
  • 1 manat d'espinacs frescos
  • 1 porro
  • 1 gra d'all
  • enciam
  • escarola
  • oli de sèsam
  • salsa de soia
  • vinagre
  • pebre negre

PREPARACIÓ

Esbandiu els espinacs per retirar-ne la mica de terra que puguin portar.
Poseu una olla al foc amb aigua i, quan arrenqui el bull, escaldeu-hi els manats d'espinacs sencers poc més d'un minut. Escorreu-los, esbandiu-los a raig d'aixeta, per refredar-los una mica, i espremeu-los perquè deixin anar la major part d'aigua possible. Reserveu-los.
Netegeu els bolets i talleu-los els peus. Lamineu els barrets.
Talleu el porro a rodanxes ben fines. Peleu un gra d'all i talleu-lo a làmines.
Esbandiu unes quantes fulles d'enciam i d'escarola. Deixeu-les escórrer perquè deixin anar l'aigua. Per tal de garantir que no hi quedi aigua, eixugueu-les d'una en una amb un paper absorbent.
Trossegeu les fulles i repartiu-les per la safata de servir, barrejant l'enciam amb l'escarola.
Agafeu els espinacs que teniu reservats i talleu-ne tot just la base. Talleu-los i repartiu-ne els bocins per sobre de l'enciam i l'escarola.
Prepareu la part tèbia de l'amanida posant una mica d'oli en una paella i sofregint-hi lleugerament l'all i el porro. Després, afegiu a la paella els bolets laminats. Remeneu-ho un parell de minuts i afegiu-hi un raig de salsa de soia i una mica de vinagre d'arròs (és més suau). Condimenteu-ho amb pebre negre acabat de moldre. Un minut més de paella i ja ho podeu abocar per sobre de l'amanida.
Serviu-la tot just l'acabeu de preparar, perquè no perdi temperatura.